Doncs no tenim president

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Ara fa un mes ens pensaven que si res no fallava, el dia 24 tindríem nou president, però sí que ha fallat tot i continuem tenint el club en mans de Carles Tusquets. Un desenllaç sorprenent i amb flaire d’estar esquitxat políticament per a unes eleccions que havien de celebrar-se el 24 de gener i que, si no hi ha més interferències, seran el proper 7 de març. Mentrestant, han esclatat dues bombes a les possessions blaugranes; la primera d’elles, la formalització d’una realitat que ja coneixíem, i és que el Barça està en una situació financera insostenible i que empitjora conforme passen els dies sense tenir una junta directiva estable. La gestió de Bartomeu ha deixat un deute proper als 1.200 milions d’euros, un club incapaç de generar beneficis i l’ombra del concurs de creditors planant sobre el Camp Nou. Més enllà que els nous administradors de l’entitat blaugrana hauran de fer mans i mànigues per intentar donar-li la volta a una situació dramàtica, és clau que ningú no oblidi qui -amb noms i cognoms- ha dut el Barça a aquest precipici i que prenguin les mesures necessàries per n’assumeixin les conseqüències, siguin quines siguin.

L’altra bomba que esmentàvem és la filtració en virtut de la qual algú vinculat al club (en el present o en el passat) ha facilitat al diari madrileny El Mundo el contracte que uneix Leo Messi amb el Barça. Una xifra a quatre columnes que representa la retribució de l’argentí al llarg de quatre anys i que, si llegim la lletra petita, no és ben bé certa perquè hi inclou partides que eren variables i que no ha percebut. Òbviament la seva retribució és molt elevada, però sobta que ningú es posi les mans al cap per les xifres igualment exorbitants que han costat jugadors altament improductius com Coutinho, Dembélé o Griezmann. Això sí que és un escàndol. Sens dubte, aquesta filtració busca reaccions primàries dels seguidors que dificultin la continuïtat de Messi al club, i que es constitueix en un pas més de la demolició del Barça que alguns fa anys que intenten.

- Publicitat -