Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

"Que una comunitat tan important com Madrid visqui pràcticament en el 'dumping fiscal' és una mala notícia pels que creiem en la solidaritat mitjançant els impostos"

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la “crisi territorial” del país passa per eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid, el ‘dumping fiscal’ que emparen el PP i Cs en perjudici de la “majoria social” d’Espanya.

Publicitat

Així ho ha indicat el dirigent d’En Comú Podem i diputat al Congrés, Joan Mena, quan ha qualificat de “bona notícia” que l’acord pressupostari entre ERC i el govern de coalició elimini el “paradís fiscal” en el qual la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, pretén convertir la comunitat.

En una entrevista d’Europa Press, Mena ha instat a posar fi a la “república independent fiscal” que imposen Ayuso i el vicepresident i líder de Cs a Madrid, Ignacio Aguado, cosa que no només perjudica territoris com Catalunya o la Comunitat Valenciana sinó que també repercuteix en la “majoria social”.

“Que una comunitat tan important com Madrid visqui pràcticament en el ‘dumping fiscal’ és una mala notícia pels que creiem en la solidaritat mitjançant els impostos”, ha explicat Mena, que ha recordat que al Parlament de Catalunya ja van impulsar algunes iniciatives contra aquestes pràctiques. Per tant, ara celebra que l’harmonització fiscal sigui un objectiu d’àmbit nacional en l’acord amb ERC.

Sobre la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), el també portaveu dels comuns ha subratllat que es poden aprovar per una majoria que “va més enllà de la progressista i plurinacional”, perquè agrupa un conjunt de forces que “miren al futur amb un projecte de país” des de “la majoria social”, amb independència de la “bandera o llengua” amb la qual s’identifiqui cadascú.

També ha destacat la fita que EH Bildu, per primera vegada, avali uns pressupostos generals, la qual cosa suposa “normalitzar democràticament” la seva presència institucional, un fet que els que van defensar “el diàleg i una altra manera de fer les coses” han de “posar en valor”.

En aquest sentit, Mena ha assenyalat que quan va saber el ‘sí’ de Bildu als PGE va recordar la historiadora Rosa Lluch, filla d’Ernest Lluch, exministre que ETA va assassinar, que va apostar moltes vegades pel diàleg i que el PP i Cs van criticar. En conseqüència, ha opinat que la resta de forces polítiques han de valorar la posició de la formació abertzale.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes