Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

El projecte té el suport de la Comissió Europea, que destinarà un pressupost de 300.000 euros

Publicitat

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en un projecte europeu per promoure la inclusió educativa i social de les nenes i dones gitanes.

Es tracta de la iniciativa ‘Romnia Transform: Roma Women transforming the educational systems around Europe through their social and political Mobilization’, de la qual formen part 8 organitzacions europees més, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest dijous.

El projecte té el suport de la Comissió Europea, que destinarà un pressupost de 300.000 euros dins del programa Erasmus+, i es durà a terme durant els propers 3 anys a Catalunya, Grècia, Anglaterra, Macedònia, Hongria i Bulgària.

El programa se centrarà a difondre i ampliar les anomenades ‘trobades d’estudiants gitanes’, una pràctica que a Catalunya va començar fa 18 anys i que lideraven “dones gitanes de base i amb el suport del pla integral del poble gitano de la Generalitat”.

Les trobades d’estudiants, que actualment se celebren cada 3 mesos, “han demostrat contribuir a la inclusió educativa i social de les dones i les nenes gitanes amb la creació d’espais de debat per a aquest col·lectiu desfavorit socialment”, segons el Govern.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes