Aragonès demana més ajuts al Govern espanyol

L'acusa de "rentar-se les mans" en la gestió econòmica

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimecres al govern de Pedro Sánchez que destini més recursos econòmics i ajuts per combatre la pandèmia del coronavirus, després d’acusar-lo de “rentar-se les mans” en tot el que fa referència a la gestió econòmica d’aquesta segona onada.

En la sessió de control al Parlament, ha defensat que la Generalitat ha mobilitzat tots els recursos que tenen al seu abast, i que va traslladar personalment i per carta a Pedro Sánchez que prendrien “totes les mesures necessàries” per protegir la vida i que també esperaven la seva col·laboració per protegir els sectors afectats.

Segons Aragonès, aquesta col·laboració no ha arribat a Catalunya ni a altres sectors de la resta d’Espanya, per la qual cosa ha reclamat al Govern central que aporti solucions i assumeixi responsabilitats: “No es pot delegar la gestió sanitària i oblidar-se de la gestió econòmica. Demanem que actuï”.

Tot això després que el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, hagi preguntat al vicepresident del Govern si corre pressa que el Govern espanyol posi sobre la taula un pla de rescat, després d’assegurar que la Generalitat “no pot tapar més forats si l’Estat no fa la seva feina”.

Segons Aragonès, l’executiu central ha estat “l’únic govern d’Europa que no ha aprovat ajuts directes als autònoms que volen mantenir l’activitat”, i malgrat haver demanat suport a Sánchez sobre aquesta qüestió, tampoc no ha rebut cap resposta, ha apuntat.

Després que la diputada del PSC Eva Granados li hagi retret el “fiasco” dels ajuts als autònoms de la Generalitat, Aragonès ha instat l’executiu central a assumir l’autocrítica que, en la seva opinió, van reconèixer quan van demanar perdó.

“Nosaltres tota l’autocrítica, però demano que aquesta autocrítica sigui corresposta. Ajudeu-nos a demanar al Govern central que no es renti les mans en aquesta segona onada”, ha reclamat el també conseller d’Economia a Granados.

Per Granados, el Govern ha abdicat de les seves responsabilitats “en cascada” i els ha acusat de descarregar les seves responsabilitats en càrrecs de tercer nivell en la jerarquia de la Generalitat després que el conseller de Treball, Chakir el Homrani, destituís dilluns la cúpula del departament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes