ERC descarta la dimissió d’El Homrani

"No hi ha la possibilitat de nomenar un altre conseller" i s'acaba la legislatura

Publicitat

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha apostat aquest divendres per reeditar un govern independentista, s’ha disculpat per les “picabaralles” entre els socis de govern a causa dels ajuts als autònoms, i ha dit que hauran de “posar el comptador a zero i no continuar fent aquests espectacles” la propera legislatura.

En una entrevista de Ràdio 4 i La 2 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que en la propera legislatura ho hauran de fer diferent i no ha descartat pactar amb els comuns: “Les majories passaran per entendre’ns amb els que defensen el projecte independentista. Ens agradaria un govern com més ampli possible amb els que defensen l’autodeterminació”.

Vilalta ha defensat la gestió del Govern, tot i que ha reconegut que les relacions entre els socis sempre han estat complicades, i ha explicat que cada dia es prenen moltes decisions: “Després hi ha qüestions que no surten, el Govern ja ha sortit a demanar perdó. Això no vol dir que no es gestioni bé, ens hem equivocat”.

Sobre si hauria de dimitir el conseller de Treball de la Generalitat, Chakir el Homrani, la portaveu dels republicans ha dit que no és la millor de les solucions “ara com ara, quan no es pot nomenar un altre conseller” perquè hi ha un govern en funcions i quan s’acaba la legislatura.

“La conjuntura actual no ajuda. No ho fa possible i tots ens haurem de sotmetre al veredicte de les urnes, que decidiran qui ho ha fet bé o penalitzar”, ha subratllat Vilalta, que ha defensat que no tenen por que la gestió els penalitzi, perquè treballen per fer el millor per ajudar la gent, en les seves paraules.

Ha argumentat que Pere Aragonès “és el vicepresident en funcions de president i fa tot el que li correspon en aquest context”, però ha matisat que no és el president, per la qual cosa no podria destituir ni nomenar consellers.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes