Demòcrates obre el procés de primàries per confeccionar les llistes “de la via unilateral”

Fins l'11 de novembre qualsevol ciutadà que compleixi els requisits per ser elegit i comparteixi els plantejaments "de la via unilateral cap a la independència i la lleialtat al mandat de l'1-O"

Publicitat

Demòcrates de Cataluya ha obert aquest divendres el cens de votants i de candidats d’unes primàries que estan obertes a tothom amb l’objectiu de confeccionar les llistes “de la via unilateral” de la independència a les eleccions al Parlament del 14 de febrer.

En un comunicat, han recordat que fins l’11 de novembre qualsevol ciutadà que compleixi els requisits per ser elegit i comparteixi els plantejaments “de la via unilateral cap a la independència i la lleialtat al mandat de l’1-O” per optar a ser candidat.

El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, va explicar aquesta setmana que les primàries serviran per elegir tots els candidats als 135 escons del Parlament, i ho faran a través d’un procés de llistes obertes amb doble urna: una per als que es vulguin presentar per encapçalar la llista, i l’altra per elegir la resta de candidats.

El termini de presentació de candidatures acabarà l’11 de novembre; del 16 al 19 del mateix mes podran fer campanya; del 20 al 22 se celebraran les votacions de manera telemàtica, i el 25 es proclamaran els resultats i es farà la presentació de les llistes de Demòcrates.

Castellà també es va mostrar disposat a presentar-se a les primàries per encapçalar la llista de Demòcrates.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes