La Plataforma d’Interins de Catalunya denuncia que la Generalitat “contracta personal temporal a dit”

L'organització assegura que arribarà "fins on sigui necessari" per posar fi a unes polítiques que considera "abusives"

La Plataforma d’Interins de Catalunya (PIC) carrega contra la Generalitat pel decret que ha impulsat la conselleria de Polítiques Digitals, que fixa els criteris per seleccionar el personal temporal. Per l’organització, el nou sistema “vol institucionalitzar” la contractació de personal “a dit” i “el tracte discriminatori cap al personal amb vinculació temporal”. Segons denuncia la PIC, el nou procés de selecció es distribueix en un total de cent punts, la meitat dels quals es donen en una entrevista (30 són per coneixements i 20 per l’experiència). En aquest sentit, la PIC no tan sols rebutja el nou sistema, sinó que arribarà “fins on sigui necessari” perquè la Generalitat “rectifiqui la seva política d’abús vers el personal més feble”.

Publicitat

Per la plataforma, aquestes pràctiques “evidencien una política discriminatòria cap al personal interí i temporal” i afegeix que la Generalitat “es troba en el punt de mira de les institucions europees per vulnerar els drets dels treballadors temporals”. Segons dades de la mateixa PIC, la temporalitat als diversos organismes públics se situa al voltant del 40%, tot i que en algunes ocasions arriba fins al 100%, com podria ser el cas de les tècniques especialistes en educació infantil.

En aquest sentit, l’organització subratlla l’alt grau de “conflictivitat laboral” que hi ha a Catalunya i assegura que la Generalitat s’exposa a unes sancions valorades en prop de 5.200 MEUR.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes