El Govern avisa que seguirà al peu de canó fins que es pugui votar

"Hem de poder garantir el dret a vot dels ciutadans, i que les eleccions es facin tenint en compte totes les recomanacions sanitàries, d'higiene i protecció per als votants i les persones que els tocarà treballar"

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha avisat aquest dimarts que si l’evolució de la pandèmia del coronavirus impedeix la celebració de les eleccions catalanes el 14 de febrer continuaran governant “fins l’últim moment” fins que es puguin celebrar.

Publicitat

En la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, ha assegurat que treballen per garantir que les eleccions es puguin celebrar, tal com es preveu, el 14 de febrer, i que el Govern ha de continuar al capdavant fins que se celebrin “si la pandèmia ho permet”.

“Si no ho permet, tots junts hem de governar i gestionar aquesta crisi sanitària, econòmica i social. El Govern hi està compromès”, ha recalcat Budó, amb la qual cosa es podria perllongar la interinitat de l’executiu català.

Segons Budó, assumeixen aquesta responsabilitat malgrat no tenir president, després de la inhabilitació de Quim Torra fa just un mes: “Aquest és el nostre compromís fins el moment que es puguin celebrar unes eleccions”, ha afegit.

Malgrat tot, ha explicat que treballen en l’elaboració d’un protocol perquè els comicis es puguin celebrar el 14 de febrer “amb les mesures i garanties sanitàries i democràtiques” que es requereixen.

“Hem de poder garantir el dret a vot dels ciutadans, i que les eleccions es facin tenint en compte totes les recomanacions sanitàries, d’higiene i protecció per als votants i les persones que els tocarà treballar”, ha asseverat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes