L'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació de l’enaltiment del franquisme

Justícia i Espanya són camins que no s'acostumen a trobar

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que l'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació penal de l’enaltiment del franquisme, i ha assegurat que el Govern farà tot el possible per defensar la memòria democràtica.

Publicitat

En la seva intervenció durant la sessió de control en el ple del Parlament d’aquest dimecres, Capella ha fet referència a la figura de l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys -després del 80è aniversari del seu afusellament-, i ha criticat que l’Estat i el rei encara no hagin demanat perdó.

Per ella, memòria democràtica, justícia i Espanya són camins que no s’acostumen a trobar, i assegura que “lluny de demanar perdó, l’Estat ha renunciat a la persecució de l’enaltiment de la simbologia franquista”, i ha posat d’exemple el monument de Tortosa (Tarragona).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes