Pas endavant del Govern: 300M€ i 500 rastrejadors

Prepara un "pla de xoc econòmic i social" amb els 420 MEUR extra derivats de l'augment del dèficit

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts una partida de 300 milions d’euros del fons estatal per combatre el coronavirus que es destinarà al sistema sanitari i permetrà contractar 500 rastrejadors.

Publicitat

Així ho ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que es torna a celebrar de manera telemàtica a causa del repunt de casos de la pandèmia.

També s’ha aprovat mantenir la gratuïtat del telèfon del 061 durant la crisis sanitàries, el cost del qual assumirà la Generalitat.

Estudia una línia específica d’ajudes per al sector de l’oci nocturn

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha explicat aquest dimarts que el Govern estudia una línia específica d’ajudes per al sector de l’oci nocturn, que porta set mesos d’inactivitat com a conseqüència del coronavirus. En una xerrada telemàtica organitzada per l’agència Intermèdia, Tremosa ha assegurat que està en contacte amb els agents del sector i ha subratllat la necessitat de donar-los suport i ha lamentat que no es pogués arribar a concretar la reobertura dels locals anunciada fa uns dies després que la situació epidemiològica empitjorés. Segons Tremosa, quan l’evolució millori la restauració podrà començar a reobrir, tot i que sigui parcialment, només en terrasses i s’hagi de recórrer a les estufes “com a NYC”.

El conseller ha puntualitzat que abans ho hauria d’aprovar el Procicat i que així li ho plantejarà el seu Departament quan la situació epidemiològica evolucioni favorablement. Tremosa, que aquest dimarts té prevista una reunió amb el vicepresident Aragonès sobre aquesta qüestió, ha garantit als representants de l’oci nocturn, amb qui assegura que té contacte “a temps real”, que aviat tindran “notícies” de la Generalitat, segons ha comentat a respostes del propietari de Luz de Gas, Fede Sardà. Sardà ha explicat que se li han dirigit fons inversors ja se li han adreçat interessant-se per comprar-li el local.

De moment, però, Tremosa ha recamat als ciutadans “complicitat social” per aconseguir evitar el creixent nombre de contagis i la sanitat no col·lapsi i que l’economia s’hagi de tornar a paralitzar. El conseller ha insistit que les dades mostren com els contagis es produeixen en moments de socialització, quan les mesures es relaxen, i no en les aules o en entorns laborals on la gent “fa bondat”.

El conseller ha fet aquestes declaracions en una acte telemàtic organitzat per l’agència Intermèdia poc després de la reunió del Consell de Govern, que ha aprovat ajudes per valor de 40 milions d’euros per al sector de la restauració i un decret per rebaixar el 50% de l’import del lloguer dels locals si no hi ha acord entre restauradors i propietaris.

Prepara un “pla de xoc econòmic i social” amb els 420 MEUR extra derivats de l’augment del dèficit

El Govern està preparant un “pla de xoc econòmic i social” per fer front als efectes de la pandèmia amb els 420 milions d’euros addicionals que rebrà per l’augment de dues dècimes de l’objectiu de dèficit. La consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, ha explicat que d’aquests 420 milions n’hi haurà 72 que es destinaran a cobrir despeses transversals que els comptes del 2020 ja preveien en cas que arribessin nous recursos: 26 per habitatge, 20 per protecció social, 13 per indústria i promoció econòmica i 13 més per cultura. Dels diners que quedin, 348 milions, poden sortir les mesures del pla de xoc, entre les que Budó no descarta ajuts pels propietaris de locals comercials que rebaixin el preu als llogaters.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes