Montero diu que la imputació d’Iglesias pel cas ‘Dina’ “seria un escàndol internacional”

La ministra d'Igualtat "no contempla" aquesta opció i recorda que l'Audiència Nacional el considera com a 'perjudicat'

Publicitat

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a TVE que “no contempla” la possibilitat d’una imputació del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, pel cas ‘Dina’ per part del Tribunal Suprem. Segons Montero, “seria un escàndol internacional” que els jutges situessin Iglesias en la posició d’investigat quan la pròpia Sala Penal de l’Audiència Nacional considera que el líder de Podem és perjudicat en aquest cas. Malgrat que la Sala Penal de l’Audiència Nacional va retornar a Iglesias la condició de perjudicat en la causa del cas ‘Dina’, el jutge que la instrueix, Manuel García Castellón, va demanar poder-lo investigar al Tribunal Suprem, que s’haurà de pronunciar en els pròxims dies.

Montero ha recordat la seqüència que va donar lloc a l’obertura del cas ‘Dina’. “Els fets demostren que a una treballadora de Podem se li roba un mòbil, que el contingut d’aquest mòbil es troba a un ordinador de Villarejo, que aquest diu que li dóna al Director Adjunt Operatiu de la Policia Nacional”, i que el propi Villarejo “té anotacions al seu quadern de periodistes demanant-li informació de Podem”.

Montero també ha recordat que Villarejo va declarar que el director d’OK Diario, Eduardo Inda, li va dir que portava “tot l’estiu vivint del pendrive” i que “aquesta informació va servir per muntar una campanya mediàtica contra Pablo Iglesias i Podem just en el moment en que s’estava abans d’unes eleccions o en la negociació del govern”.

Per tant, segons Montero, la imputació d’Iglesias “és impossible” i “seria un escàndol internacional”, més quan “la pròpia Audiència Nacional ha dit que Iglesias és el perjudicat en aquesta investigació”.

“Sempre s’ocupen hores de portades amb suposats escàndols que ocupen Podem i després s’acaben arxivant”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes