El Senat dels EUA cita el cap de Twitter per haver bloquejat un article que acusa de corrupció el fill de Biden

Entén que la xarxa social hauria utilitzat "el seu poder corporatiu" per "encobrir" el fill del candidat presidencial demòcrata, Joe Biden

El Senat dels Estats Units, de majoria republicana, ha anunciat que la setmana vinent citarà el director executiu de Twitter, Jack Dorsey, perquè entén que la xarxa social hauria utilitzat “el seu poder corporatiu” per “encobrir” el fill del candidat presidencial demòcrata, Joe Biden.

Publicitat

El senador republicà Ted Cruz s’ha mostrat taxatiu aquest dijous en unes declaracions a la cadena Fox en les quals ha acusat Twitter d'”interferir en aquestes eleccions”, perquè considera que la xarxa social “censura la premsa” i això suposa “una violació directa dels principis de la primera esmena”.

Així, Cruz ha fet referència al bloqueig en els gegants Twitter i Facebook d’un article del diari ‘The New York Post’, en el qual es revelava el contingut d’un correu electrònic entre Hunter Biden i un assessor de la companyia ucraïnesa Burisma.

En el missatge, l’assessor Vadym Pozharskyi donava les gràcies a Hunter Biden per convidar-lo a una reunió amb el seu pare a Washington quan encara era vicepresident nord-americà amb Barack Obama a la Casa Blanca.

Hunter Biden va ser membre de la Junta Directiva de Burisma del 2014 al 2018, segons consta en documents que ha presentat l’empresa a Xipre, on està registrada, raó per la qual el president dels Estats Units, Donald Trump, ha pressionat les autoritats ucraïneses perquè investiguin possibles delictes de corrupció.

Les dues xarxes socials han explicat que la decisió pretén limitar la difusió de desinformació en les seves plataformes abans de les eleccions, després que s’hagi conegut que el contingut de l’article el va facilitar qui va ser alcalde de Nova York i actual advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, que ja va difondre teories desacreditades sobre Biden anteriorment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes