Budó exigeix a l’Estat que demani “perdó” per l’afusellament de Companys

Publicitat

La consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha exigit aquest dijous a l’Estat que demani “perdó” per l’afusellament de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, i repari la seva figura íntegrament.

“Cal demanar perdó”, ha subratllat en declaracions als mitjans després de participar en la tradicional ofrena floral a la tomba de Companys amb motiu del 80è aniversari de la seva mort.

També ha recordat que el Govern va decretar aquest dijous dia de dol a Catalunya, amb la qual cosa les banderes onejaran a mitja asta i amb un crespó negre als edificis de les dependències de la Generalitat i de les corporacions públiques.

Torra: “No deixeu de lluitar per la llibertat de Catalunya i la defensa dels drets humans”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha cridat aquest dijous a persistir en la lluita per les llibertats i els drets: “No deixeu de lluitar per la llibertat de Catalunya i per la defensa dels drets humans de tothom”.

Així ho ha dit en unes declaracions als mitjans després de participar en la tradicional ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament, que ha dut a terme al costat del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Torra també ha demanat a la ciutadania fer “un esforç col·lectiu” per la situació de la pandèmia i ha expressat el seu suport a les mesures que va adoptar el Govern dimecres, i les ha qualificat de dures i doloroses però necessàries.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes