Albiach tem el que pot fer Marchena amb Iglesias

Apel·la a la majoria de la investidura per renovar el CGPJ davant el "blindatge" del PP

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha confiat que el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Manuel Marchena no vulgui convertir-se en el “cap de l’oposició” imputant pel ‘cas Dina’ el vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias.

Publicitat

En una entrevista a Europa Press, ha afirmat que la petició d’imputar-lo és “un deliri més de provar de desgastar” la imatge del líder de Podem i del Govern espanyol.

“Confio que Marchena no vulgui treure-li el lloc a Pablo Casado com a cap de l’oposició”, i ha defensat que tant l’Audiència Nacional com la Fiscalia han dit que Iglesias no és responsable dels fets del ‘cas Dina’, sinó un perjudicat.

Albiach ha insistit en la innocència d’Iglesias i ha lamentat que “la persona que ha estat víctima, la persona que ha estat ofesa, volen que sigui responsable”.

Ho atribueix a un intent de desgastar el Govern del PSOE i Unides Podem, i ha recordat que la formació morada té 14 causes arxivades per presumpte finançament il·legal: “Mai s’ha pogut demostrar res perquè és mentida”.

“Hi ha un conjunt de poders fàctics que no accepten que hi hagi un govern progressista o una força republicana al Govern central que està a favor de la redistribució de la riquesa i que creu en una Espanya plurinacional”, ha argumentat.

Cúpula judicial

Així mateix, ha apel·lat a la majoria que va fer possible la investidura de Pedro Sánchez per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) davant el “blindatge” que considera que fa el PP.

“El PP el que està fent és intervenir en política a través del poder judicial perquè les urnes no li han permès estar al Govern, i no accepta la seva posició d’oposició. Davant aquest blindatge del PP, cal trobar fórmules per renovar el Consell”, ha dit.

D’aquesta manera, aposta per repetir la majoria de la investidura i ampliar-la si és possible, però ha avisat que no només ha de ser per renovar la cúpula judicial, sinó per donar estabilitat al Govern d’Espanya i impulsar les polítiques per “als propers 10 anys”.

“Una majoria forta i cohesionada permetrà que el Govern central dugui a terme canvis i polítiques de transformació que són necessaris per a aquest país”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes