Bernat Solé, el següent de la llista del TSJC

La Fiscalia es va querellar per la seva "participació activa en la promoció, organització i celebració del referèndum"

Publicitat

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat per al 14 de desembre el judici contra el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, per presumpta desobediència l’1-O, durant la seva etapa com a alcalde d’Agramunt (Lleida).

En una diligència d’aquest dimarts que ha consultat Europa Press, la sala ha acordat suspendre la data que estava prevista l’11 de novembre i ajornar l’inici del judici fins el 14 de desembre a les 10.00 hores.

El TSJC va obrir la investigació a Solé el març del 2019, quan encara era alcalde, després d’una querella de la Fiscalia per la seva “participació activa en la promoció, organització i celebració del referèndum” a Agramunt, i la mateixa denúncia recollia un article sense signar en una revista municipal titulat ‘Per què hem de participar en l’1-O?’, que descriu l’assistència de Solé a un acte el setembre del 2017 per promocionar la consulta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes