Carrizosa detecta el mateix caràcter plebiscitari del 2015 en les eleccions catalanes

Diu que la crida a superar el 50% dels vots recorda les eleccions de 2015 que "van acabar amb un cop d'estat"

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la crida a superar el 50% del vot independentista i convocar unes eleccions plebiscitàries “recorda absolutament la convocatòria electoral 2015”, que “va acabar en un cop d’estat a Catalunya”. En una atenció als mitjans, ha fet una crida al vot de tothom que “no combrega amb aquesta forma de governar” per impedir que “amb el 50% del 50% dels vots es pugui donar un altre cop d’estat i continuar el procés”. D’altra banda, el cap de l’oposició ha exigit al president del Parlament, Roger Torrent, que comenci a trucar avui mateix als partits perquè es posi en marxa el rellotge per “desbloquejar” la política catalana després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Publicitat

El líder de la formació taronja ha insistit que “Catalunya necessita un Govern que no estigui en funcions” i ha reclamat que s’iniciïn els tràmits per una possible investidura al Parlament o per una convocatòria electoral. Sobre si es presentarà a la investidura i amb quins suports, ha afirmat que s’està negociant, i, de moment, està a l’espera de rebre la trucada de Torrent. El “moment límit per arribar a un acord” amb altres partits serà, precisament, quan el president de la cambra li pregunti amb quins suports compta.

El cap de l’oposició també ha afirmat que a partir de la inhabilitació de Torra i fins a les eleccions “assistirem a una competència entre les forces independentistes” per mobilitzar l’electorat i “per veure qui la diu més grossa”. Per això, ha instat a forjar una “aliança en el constitucionalisme” per dir “prou al procés”. Les converses amb PP i PSC per una llista conjunta continuen però ha admès que hi ha “reticències” perquè “a cap partit li fa il·lusió anar amb altres partits al mateix vaixell”. Tot i això, ha seguit apostant per aquesta via per “evitar que cap vot constitucionalista es perdi”.

Retirar els privilegis d’expresident a Torra

A més, Carrizosa ha assegurat que Cs presentarà en el proper ple una proposta per retirar al president inhabilitat la paga de 120.000 euros l’any i l’oficina d’expresident. El líder de Cs ha ironitzat assegurant que “a Catalunya se li acumulen els presidents” i ha lamentat que “fins i tot (Carles) Puigdemont té una oficina”, encara que “és un fugat de la justícia”.

1-O

D’altra banda, també ha comentat el tercer aniversari del referèndum de l’1-O, tot afirmant que va ser “la conjunció de dos grans problemes”: el primer, el no acatament de les resolucions judicials per part de l’independentisme i el segon, a la gestió “defectuosa” que va fer el govern de l’Estat. “El govern d’Espanya va arribar a permetre que hi hagués urnes i paperetes i es pogués fer un simulacre de referèndum sense cap garantia, amb el robatori de les dades dels catalans”, ha subratllat.

Amb aquesta actuació, diu, el govern de Mariano Rajoy “va donar una excusa al separatisme per fer d’aquest un dia mític, una festa per recordar”. Segons Carrizosa, però, “és lamentable el que va passar i el que hem de fer és mirar endavant”. “La política catalana no pot enquistar-se”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes