El segon cop d’Estat de Felipe VI

Un cop d’Estat és la usurpació del poder vigent de manera violenta. Tant el president Torra com el president Puigdemont han estat enderrocats dels seus càrrecs malgrat ser escollits al Parlament de Catalunya.

A la inhabilitació del president Torra no se li pot dir inhabilitació, és un cop d’Estat contra l’ordre institucional català. És, de fet, el segon cop del regnat de Felipe VI. Cal una resposta.

Les institucions catalanes han de plantejar un ultimàtum al Gobierno. Ja n’hi ha prou de marejar la perdiu amb una taula de diàleg que es posposa més vegades que la cita pendent amb la teva exparella, la Generalitat ha de plantejar unes condicions que, en cas d’incomplir-se, activin l’única via que ha fet fregar la independència: la unilateral.

L’Estat ha demostrat que si cal fer cessar un president per una pancarta -que va acabar traient-, ho fa. Que aquesta dinàmica es mantingui activa és, en part, voluntat de les forces independentistes que governen el país.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.