Sis joves músics debutaran al Palau de la Música en la 25a edició del cicle El Primer Palau

El Primer Palau celebrarà el 25è aniversari amb el 'Concierto de Aranjuez' com a cloenda d’aquesta edició

La nova edició del cicle El Primer Palau, que enguany celebra vint-i-cinc anys, arrenca el proper dimecres, 16 de setembre i donarà l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana a sis joves intèrprets de música clàssica. El Primer Palau, com s’ha explicat en un comunicat, s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets. Així mateix, el Primer Palau celebrarà el 25è aniversari amb el ‘Concierto de Aranjuez’ com a cloenda d’aquesta edició.

Publicitat

Enguany debutaran al Palau el violinista barceloní Miquel Muñiz (16 de setembre), el pianista de Sagunt Jorge Tabares (23.09.20), la violoncel·lista granollerina Mariona Camats (23.09.20), la soprano tarragonina Mireia Tarragó i la flautista de Zamora Gala Kossakowski (30.09.20) i, finalment, la violista madrilenya Cristina Cordero (07.10.20).

És la primera vegada que el certamen s’havia obert a músics de la Unió Europea, però arran de les restriccions en la mobilitat internacional motivades per la COVID-19, el clarinetista portuguès Sérgio Pires i l’Orion Trio –procedent d’Hongria–, que havien estat seleccionats per participar en aquesta edició, no podran actuar al Palau en aquesta ocasió.

Com és habitual, el cicle s’articula en quatre concerts i un concert de cloenda, que tindrà lloc el dijous 19 de novembre (20 h) i en què es repartiran els premis als guanyadors i hi actuarà el guitarrista Luis Alejandro García Pérez, guanyador del Premi El Primer Palau 2019. El guitarrista canari, al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig, interpretarà un programa que inclourà la ‘Suite Platero y yo’ d’Eduardo Sainz de la Maza i el ‘Concierto de Aranjuez’ de Joaquín Rodrigo. Cal destacar que enguany es commemoren els 80 anys de l’estrena del ‘Concierto de Aranjuez’ al Palau, esdevinguda el 9 de novembre de 1940; per tant, el concert tindrà lloc vuitanta anys i deu dies després d’aquella estrena. El concert de cloenda es retransmetrà per streaming a través del canal www.palaudigital.cat.

A més del debut a la sala modernista en condicions professionals, el cicle ofereix l’incentiu del Premi El Primer Palau, dotat amb 5.000 euros. A més, s’atorga un segon premi de 2.500 euros o dos accèssits de 1.250 euros cadascun. A més, entre els intèrprets guardonats en aquesta edició, Catalunya Música atorgarà un premi que consistirà en l’enregistrament d’una maqueta professional amb un repertori que triarà l’artista i en la promoció nacional i internacional del guanyador a través dels seus canals (emissores de ràdio i xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió).

Per altra banda, s’ha anunciat que ja està oberta la convocatòria d’El Primer Palau 2021, corresponent a la vint-i-sisena edició del cicle.

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle gaudeix per vintè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes