Per què el tatuatge de Depay no surt al NYT?

El portaveu de ‘Més que una moció’, Marc Duch, assegurava en una entrevista al podcast d’Estadi Johan que “l’única cosa bona que té el Mundo Deportivo és la seva hemeroteca”. No li falta raó.

Si donem un cop d’ull a l’hemeroteca i analitzem el tractament informatiu que varen donar el Mundo Deportivo -i també l’SPORT- a la moció d’un sol soci, Oriol Giralt, contra Laporta i la comparem amb l’actual impulsada per vuit grups d’opinió i tres precandidats, la diferència és tan abismal que fa fins i tot vergonya comentar-ho.

Mentre un omplia portades, l’altra surt relegat a petits espais o pàgines interiors per donar tot el protagonisme, com és el cas del diari esportiu del grup Godó, al tatuatge de Depay. Sí. A la tinta escrita a la pell d’un jugador que ni tan sols és del Barça.

A la facultat de periodisme t’ensenyen una sèrie de criteris periodístics per localitzar què és notícia i què no ho és. Mentre aquí la invisibilitat és notòria, a l’edició digital del ‘The New York Times’ es podia llegir un reportatge sobre el procés de censura que ja recull més de 7.500 signatures. Com apuntava George Orwell, “periodisme és publicar allò que algú no vol que es publiqui, tota la resta són relacions públiques”.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.