Junqueras lamenta que no ha canviat “res” per als presos polítics amb el govern PSOE-Podemos

"La justícia arribarà des d'Europa"

Publicitat

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, lamenta que la situació dels presos “segueix igual” malgrat l’arribada al govern espanyol del PSOE i Podemos. “La justícia arribarà quan el cas català arribi a Europa”, afirma Junqueras en un article conjunt amb el conseller d’Exteriors, Bernat Solé, publicat aquest dijous al diari portuguès Público. Tots dos creuen que la Unió Europea “no es pot permetre vulneracions de drets humans tan evidents com les que s’estan produint a Espanya”. A banda de denunciar la situació dels presos, defensen que ara mateix “el més intel·ligent” per a l’independentisme és “asseure’s a totes les taules de diàleg”.

“El conflicte entre Catalunya i Espanya només es resoldrà fent política”, avisen Junqueras i Solé, que reclamen a Madrid “diàleg i negociació”. “Donar la veu a la ciutadania perquè decideixi el seu futur és l’única manera de desencallar aquesta situació”, reivindiquen a l’article. En paral·lel, Junqueras i Solé fan una crida per “internacionalitzar” encara més “les demandes catalanes”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes