Espanya podria tenir al desembre uns 3 milions de dosis de la vacuna contra la covid-19

Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dit aquest dilluns que, “si les anàlisis clíniques superen totes les garanties”, Espanya podria tenir al desembre uns tres milions de dosis, dels 30 milions que tindrà el conjunt d’Europa, de la vacuna contra la covid-19 que desenvolupen la Universitat d’Oxford (Regne Unit) i la companyia AstraZeneca.

Publicitat

Durant la seva participació en el primer ‘Observatorio de la Sanidad’ que ha organitzat ‘El Español’, el ministre ha recordat que tots els països d’Europa han signat un memoràndum de compra conjunta de vacunes i distribució equitativa amb la finalitat que les dosis arribin alhora i de manera “proporcional” a la població de cada regió.

En aquest sentit, Illa ha avançat que Europa comprarà un mínim de set vacunes i un màxim de nou, tot i que a hores d’ara només s’ha signat el contracte amb la companyia AstraZeneca perquè és la que té els assaigs més avançats.

“Si les anàlisis clíniques superen totes les garanties, a partir del desembre estarien en condicions de subministrar dosis. Europa en rebrà uns 30 milions i a Espanya n’arribaran uns tres milions”, ha dit el ministre per informar que és una vacuna que previsiblement necessita dues dosis i que, si tot va bé, al gener es podria subnistrar regularment.

Quant als criteris que s’utilitzaran per administrar-les, el ministre ha assegurat que aniran en la línia amb el que marca Europa, tot i que ha comentat que el “sentit comú” assenyala que les primeres persones a rebre-la seran les que tenen un risc més gran de patir la malaltia de manera greu o els que treballen en contacte amb grups vulnerables.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes