Tremosa demana a Aragonès que sigui lleial amb Torra

Critica que no fes costat a Torra quan va demanar a Sánchez que recorregués al MEDE

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha retret al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que no donés suport públicament al president de la Generalitat, Quim Torra, quan va demanar per carta al govern espanyol que recorregués al MEDE per obtenir fons per a les autonomies, també per a Catalunya, i destinar-los a la sanitat. “Ja va tard en això”, ha dit Tremosa a Catalunya Ràdio, on ha remarcat que els recursos es necessiten “ara” i ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no respongués al president català. Sobre la fusió entre Caixabank i Bankia, Tremosa ha lamentat la “minoria molt important de bloqueig” que tindrà l’Estat i avisa del “risc” de la concentració del sector a mans de poques entitats.
Tremosa ha indicat que ja fa tres mesos que Torra va fer aquesta petició per escrit a La Moncloa perquè demanés al Mecanisme Europeu d’Estabilització recursos per a les autonomies perquè es poguessin destinar a la sanitat, tal com va suggerir el vicepresident de la CE, i a la paga extra anunciada per als sanitaris que van estar a primera línia durant el pic de la pandèmia aquesta passada primavera. En aquest sentit, ha lamentat que el govern espanyol sí hagi trobat recursos per comprar tancs o per augmentar el sou als membres de la Guàrdia Civil.

Publicitat

El conseller també ha celebrat el paper del Banc Central Europeu en aquesta crisi ja que “està salvant el sud d’Europa” evitant, en quatre setmanes, l’especulació les escalades de les primes de risc i comprant deute, ha dit.

Sobre la fusió de Caixabank i Bankia, Tremosa veu aquesta darrera entitat com una “anomalia” en el sector a nivell europeu en tractar-se d’un banc públic i ha avisat que tot i ser el “petit” en l’operació ocuparà la presidència i conservarà la seu a València, a més de disposar d’una “minoria molt important de bloqueig”. “Bankia s’havia de privatitzar en teoria, una altra lliga”, ha assenyalat Tremosa, que ha destacat que l’entitat no va seguir les recomanacions del BCE i va repartir dividends, a diferència d’altres com Caixabank o el Santander que van destinar-los a fer front als efectes de la crisi.

El conseller també ha plantejat el “risc” de les concentracions amb la fusió entre les dues entitats i “Sabadell” (sic) una eventual unió de BBVA i Santander i ha assegurat que haurien de “preocupar” als organismes de defensa de la competència. Aquesta concentració contrasta, ha afegit, amb les 600 entitats que hi ha a Alemanya o les 150 de Suècia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes