La CUP es retira com a acusació popular del cas 3%

Creuen que una altra investidura implicaria acatar la inhabilitació de Torra

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha anunciat aquest dimarts que la seva formació es retira com a acusació popular del cas de presumpte finançament irregular de CDC, el cas 3%, després de tres anys d’instrucció, perquè ja han complert “amb tots els objectius”.

Publicitat

En una conferència de premsa al Parlament, Sirvent ha assenyalat que la CUP passa el relleu a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) perquè es presenti com a acusació popular i “com a administració perjudicada” pels possibles delictes comesos.

Sirvent ha destacat que la lluita contra la corrupció de la CUP “és inqüestionable” i que després de tres anys com a acusació popular han aconseguit donar veu a les administracions perjudicades i estar presents en la fase judicial per esclarir els fets.

En nom de l’equip municipal de la CUP Sant Cugat, la tinent d’alcalde Lourdes Llorente ha sostingut que com a administració pública “no només tenen l’obligació de presentar lemes en campanyes, sinó de participar activament en aquests procediments” contra la corrupció.

“Per ajudar a investigar aquests delictes, hem de tenir una actitud activa en l’exercici dels drets penals i civils, i no deixar només en mans de tercers la resta del procediment”, ha afegit.

Inhabilitació Torra

Preguntada per l’escenari de les eleccions catalanes davant una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Sirvent ha instat el màxim nombre d’actors polítics i socials a arribar a un consens sobre “com culminar aquesta legislatura”.

Per ella, una altra investidura implicaria acatar aquesta inhabilitació: “Hem de fer que aquest fet repressiu concret no torni a ser un altre vodevil com el que ens hem trobat altres vegades quan hi ha hagut la suspensió de determinats representants represaliats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes