ERC no coneix la data de les eleccions

El vicepresident assegura que la crisi de la covid-19 ha aparcat les divergències entre els socis de govern

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, que ha recollit Europa Press, que no coneix la data de les properes eleccions catalanes i que el president Quim Torra no li ho ha comunicat.

Torra va afirmar dilluns en una entrevista a TV3 que sabia “perfectament” i des de fa mesos la data de les eleccions, tot i que va preferir no donar-la a conèixer i va afirmar que, a parer seu, els comicis s’han de convocar en funció de l’interès de Catalunya i del prestigi de la institució de la Generalitat.

Aragonès, de la seva banda, ha explicat aquest dimarts que ha traslladat a Torra que ha de ser ell, “i no pas el jutge Marchena”, qui convoqui les eleccions; i que els comicis s’han de promoure des de Catalunya; encara que ha afirmat que desconeix els plans del president.

Amb tot, el vicepresident i conseller d’Economia, ha assegurat que la pandèmia del coronavirus ha fet que els socis de govern deixin de banda les seves possibles divergències: “Les diferències que pugui haver-hi queden petites davant la magnitud de dirigir Catalunya davant aquesta situació que hem patit”.

També ha assegurat que comparteix amb Torra la visió que no hauria de ser inhabilitat per haver mantingut la pancarta a favor dels presos a la façana de la Generalitat, i ha defensat una resposta “conjunta i àmplia” en cas que el Tribunal Suprem inhabiliti el president.

També ha recordat que, en cas d’inhabilitació, el vicepresident no assumeix la presidència de la Generalitat, sinó que el càrrec quedaria vacant i ell n’assumiria les funcions de manera “interina i mínima”; i ha negat que ERC tingui la intenció de proposar un candidat a la presidència si el Tribunal Suprem decideix en contra de Torra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes