El Festival de Sitges premiarà Lynch i apostarà per les noves tendències del fantàstic

El certamen tindrà un format híbrid entre presencial i en línia

El 53 Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 8 al 18 d’octubre, entregarà al director nord-americà David Lynch el Gran Premi Honorífic, en un acte que es farà de manera virtual a causa de la pandèmia del coronavirus.

Publicitat

El certamen, que tindrà lloc en un format híbrid entre presencial i en línia, apostarà per nous talents del fantàstic i captarà les últimes tendències, en línia amb l’esperit de ‘El gabinet del Dr. Caligari’ fa un segle, ha informat el festival en un comunicat.

Tant a les sales de cinema del certamen com a través de la pantalla, gràcies a la plataforma de continguts en línia Shift72, es podrà projectar una combinació de les últimes novetats i la recuperació dels clàssics.

El festival premiarà David Lynch per encarnar la figura de l’artista total, amb múltiples facetes dins del món cinematogràfic i en altres arts com la pintura, la música, el disseny o la publicitat.

La pel·lícula de Lynch ‘L’home elefant’ clausurarà el festival, amb la celebració del 40 aniversari i la remasterització en 4K, en una edició que homenatjarà la seva cinematografia.

La Secció Oficial Fantàstic afegirà a la programació ‘Possessor’ de Brandon Cronenberg, ‘Wendy’ de Benh, ‘Baby’ de Juanma Bajo Ulloa i ‘Teddy’ dels germans Boukherma, que se sumen a ‘Península’, ‘Relic’ i ‘La vampira de Barcelona’.

Estrenes mundials

Sitges 2020 acollirà diverses estrenes mundials com ‘Le dernier voyage de Paul W.R.’ de Romain Quirot, ‘Archenemy’ d’Adam Egypt Mortimer i ‘Superdeep’ del rus Arseny Sukhin, a més de l’exhibició de ‘The Book of Vision’, un drama d’època de Carlo Hintermann amb la producció de Terrence Malick.

Altres seccions com Noves Visions comptarà amb ‘Last Words’ de Jonathan Nossiter, ‘Saint-Narcisse’ de Bruce LaBruce, ‘Un efecte òptic’ de Juan Cavestany, ‘The Stylist’ de Jill Gevagizian, i en Panorama Fantastic s’estrenarà ‘Vicious Fun’ de Cody Calahan.

El Festival també serà una edició que recordarà pel·lícules com ‘Flaix Gordon’ de Mike Hodges, i ‘L’imperi contraataca’ d’Irving Kershner, en un any que totes dues fan 40 anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes