L’ANC organitza 20 actes internacionals per celebrar la Diada arreu del món

La Catalan Week inclou accions presencials i virtuals entre el 29 d'agost i el 13 de setembre

L’ANC organitza una vintena d’actes internacionals per celebrar la Diada de l’Onze de Setembre arreu del món, amb accions presencials i virtuals entre el 29 d’agost i el 13 de setembre. La Catalan Week, que l’entitat organitza des del 2016, busca fomentar la causa independentista a l’estranger i denunciar la “regressió política” espanyola contra Catalunya. Impulsats per les Assemblees Exteriors, es faran actes a Mèxic, Bèlgica, Anglaterra, Luxemburg, EUA, Portugal i Alemanya, entre d’altres. La primera acció serà a Zuric (Suïssa) el 29 d’agost, i l’endemà es farà un debat virtual a Madrid centrat en els 10 mesos d’empresonament de l’activista Daniel Gallardo, per protestar contra la sentència del Suprem per l’1-O.

Publicitat

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, participarà el 3 de setembre en una conferència a Bilbao sobre els efectes de la “repressió” espanyola al moviment independentista, i els seus reptes. El dissabte 5 es faran diversos actes a Brussel·les, com ara la retransmissió d’una entrevista al raper “exiliat” Josep Valtonyc. El mateix dia hi haurà un altre debat a Madrid amb el president del Cercle Català de Negocis, Albert Pont, i el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez.

El diumenge 6 es farà una taula rodona digital a Mèxic, centrada en la solidaritat entre els moviments independentistes de Catalunya i el país llatinoamericà. El mateix dia, l’Assemblea de Brussel·les inaugurarà l’exposició ‘Presoners polítics a l’Espanya Contemporània’, de Santiago Sierra, que estarà exposada fins a finals de mes a la capital belga. L’endemà, l’Assemblea de Luxemburg organitzarà una conversa digital amb l’exconseller de Cultura a “l’exili”, Lluís Puig. El 9 de setembre, l’Assemblea d’Anglaterra durà a terme un debat en directe amb representants dels partits polítics catalans independentistes.

La vigília de la Diada tindran lloc una conferència a Lisboa amb l’historiador i periodista portuguès Fernando Rosas, i una concentració a la Place de la République de París. L’11 de Setembre, coincidint amb la celebració de la Diada a Catalunya, s’organitzaran diversos actes online i mobilitzacions presencials, com la que tindrà lloc a Brussel·les en connexió amb Catalunya, que comptarà amb la participació de personalitats del moviment independentista.

L’endemà de la Diada tindrà lloc una trobada virtual a Dallas (EUA). La Catalan Week conclourà el 13 de setembre, amb un debat virtual on es presentarà la feina de les Assemblees Exteriors, i es discutirà la situació actual i els futurs reptes del moviment independentista català.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes