ERC condiciona els PGE a què la fiscalia freni la seva deriva venjativa

Pere Aragonès sosté que el govern de Pedro Sánchez ha de "recuperar crèdit" i complir els acords d'investidura

ERC descarta pactar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) amb l’executiu de Pedro Sánchez mentre no hi hagi un “canvi d’actitud” per reconduir el conflicte català cap a l’àmbit polític. “No pot ser que estiguem davant de les situacions que estem vivint d’una fiscalia, que deien que ells controlaven i amb una fiscal general que han nomenat ells, que actua amb venjança”, ha afirmat el coordinador nacional del partit, Pere Aragonès, que subratlla que “això no és independència del poder judicial, això és venjança i utilitzar el poder judicial per fer la repressió”. Aragonès remarca que es fa “molt difícil pensar en futurs acords” quan el govern espanyol encara no ha complert allò promès per a la investidura.

Publicitat

“Nosaltres hem estat molt clars, perquè es pugui començar a parlar de nous acords abans s’han de complir els primers”, ha afirmat Aragonès que aquest dimecres ha participat al cicle de conferències ‘Repensem l’Empordà’ a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà). El coordinador nacional d’ERC lamenta que el govern de Pedro Sánchez “arrossegui els peus” per complir els acords d’investidura i remarca que no preveuen pactar els PGE fins que no comenci la negociació “per abordar el conflicte de Catalunya des del punt de vista polític i no des del punt de vista judicial”: “La independència de Catalunya no és una qüestió de Codi Penal, és qüestió de democràcia”.

Per això, Aragonès remarca que l’estat espanyol ha de deixar de “buscar excuses” per asseure’s a la mesa de negociació i ha de “recuperar el crèdit” perdut. “Si no compleixen els primers acords, no ens podem ni imaginar uns segons acords perquè com sabem que els compliran”, s’ha preguntat el coordinador nacional d’ERC.

En aquest punt, Pere Aragonès ha exposat que a l’executiu espanyol “li pot interessar molt jugar a la geometria variable” per aconseguir el suport de Cs o dels independentistes d’esquerres però ha assenyalat que això portarà inexorablement a un “contingut dels pressupostos” completament diferent, o “orientat a la dreta o a l’esquerra”.

ERC exigeix que el govern de Sánchez demostri un “canvi d’actitud” cap a l’independentisme català que es tradueixi ja d’entrada amb deixar d’actuar amb “venjança” contra els líders independentistes empresonats. “Cal revertir-ho i cal començar a fer passos en aquest sentit”, ha dit Aragonès que subratlla que no s’entén que la fiscalia, sota les ordres d’una fiscal general de l’Estat nomenada pel govern actual, actuï amb “venjança”. “Això no és independència del poder judicial, això és venjança i utilitzar el poder judicial per fer la repressió”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes