Un “judici polític” contra la CUP

"Persegueix no solament a qui ho lidera políticament, també a qui ho defensa amb centenars d'actes públics, llibres i videos. I arribat a aquest punt, pren partit"

L’exdiputada de la CUP en el Parlament Eulàlia Reguant ha acusat aquest dilluns a l’Estat de construir un “judici polític” contra els anticapitalistes després que la Fiscalia Anticorrupció hagi obert una investigació a la formació per fer campanya durant el referèndum independentista de el 1 d’octubre de 2017.

Publicitat

“La maquinària repressiva de l’Estat construeix un judici polític contra la CUP vulnerant el dret a la llibertat d’expressió i a la participació polític. Com hem dit moltes vegades, això és possible per un entramat judicial que no ha trencat amb la cultura del franquisme”, ha lamentat en diversos missatges en el seu compte de Twitter recollits per Europa Press.

Segons Reguant, l’Estat, ara amb PSOE i Podem al capdavant del Govern central, segueix tenint “por de la simple idea del referèndum”.

“Persegueix no solament a qui ho lidera políticament, també a qui ho defensa amb centenars d’actes públics, llibres i videos. I arribat a aquest punt, pren partit”, afegeix Reguant.

I és que la Fiscalia vol investigar el pressupost i la despesa que la CUP va dedicar als actes, cartells, vídeos i publicacions que van dur a terme sobre l’1-O.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes