Puigdemont diu ser conscient que l’Estat no negociarà

L'expresident de la Generalitat aposta per la "la confrontació intel·ligent" com a "única via" per a l'independentisme

El president legítim de la Generalitat, Carles Puigdemont, no confia en la voluntat negociadora de l’estat espanyol sobre el procés independentista. “Som conscients que de l’estat espanyol mai en sortirà una plataforma negociadora”, ha assegurat el també eurodiputat en una conferència a Prada (Catalunya del Nord). Per aquest motiu, Puigdemont creu que “la única via” per a la república catalana és “la confrontació intel·ligent” amb l’Estat. Considera que aquesta confrontació ha d’anar acompanyada d’una estratègia acordada entre les formacions sobiranistes. A més, ha apuntat cap al Consell de la República com “el marc per fer possible l’aliança” entre formacions.

Publicitat

Carles Puigdemont ha apostat per una “confrontació intel·ligent” contra l’estat espanyol com a “única via” per a l’independentisme català. Ho ha afirmat aquest divendres al migdia en una conferència a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) que aquests dies se celebra a Prada (Catalunya del Nord). Puigdemont ha afegit que la “via preferida per la immensa majoria dels catalans” és la de l’acord amb el govern espanyol.

Tot i així, l’eurodiputat ha assegurat que “totes les evidències” marquen el camí cap a aquesta sortida pel conflicte català després de “tres anys de repressió”. De fet, Puigdemont ha assegurat que l’Estat “no té límits” i que ja ha mostrat una repressió “agressiva” des del referèndum de l’u d’octubre.

És per això que no confia en la taula de diàleg amb el govern de Pedro Sànchez. “Som conscients que de l’estat espanyol mai en sortirà una plataforma negociadora”, ha afegit el president. De fet, Carles Puigdemont ha retret que confiar-hi és creure “en conversions miraculoses”.

Puigdemont demana una “estratègia compartida”

L’eurodiputat ha demanat a les formacions sobiranistes tenir una “estratègia compartida” per aconseguir “el reconeixement internacional de la república catalana”. Puigdemont ha apuntat al Consell de la República com un “element clau” i el “marc per fer possible l’aliança” entre partits independentistes. El president creu que els líders polítics tenen “més coneixements” que fa tres anys sobre com encarar el full de ruta independentista i per això cal reunir-se per acordar una estratègia conjunta.

Durant la seva conferència el també eurodiputat ha assegurat que el referèndum de l’1-O suposa “l’esgraó més gran que mai hem pujat cap a la independència” però ha avisat que encara en queden molts altres. De fet, ha assegurat que “els líders tenim el deure de posar-nos d’acord” per tirant endavant la voluntat dels catalans.

Per això ha demanat a la resta de formacions “superar la moral de derrota” i tornar a la unitat d’acció perquè ha estat quan “més força” ha tingut el moviment.

Un estat “sense límits” en la repressió catalana

Carles Puigdemont creu que l’estat espanyol no té “límits” en la repressió catalana i per això ha afirmat que “no té cap mania” a l’hora de “perjudicar a tot un país, fins i tot a aquells qui els donen suport”. El president considera que les traves per obrir delegacions de la Generalitat al món suposen una privació “a tot el país d’una eina de progrés”. A més, també ha acusat als “poders de l’Estat” de dificultar “la creació de llocs de treball” a les empreses catalanes. Carles Puigdemont ha lamentat que “tots els poders de l’Estat” estiguin disposats “a forçar les costures del sistema” per “reprimir millor i deixar en liquidació l’autonomia”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes