La constitució d’empreses a Catalunya s’acosta a les dades anteriors a la pandèmia

Durant el mes de juliol es van crear 1.389 negocis al territori, un 10,9% menys respecte a l'exercici anterior

La constitució d’empreses a Catalunya va acostant-se als nivells anteriors a l’esclat de la pandèmia. Segons dades publicades aquest dilluns pel Col·legi de Registradors, durant el mes de juliol es van crear 1.389 negocis, un 10,9% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. Les dades contrasten amb les registrades els mesos d’abril i maig, quan a Catalunya tan sols es van constituir 198 i 610 companyies, respectivament. Al juny, coincidint amb l’aixecament de l’estat d’alarma, es van crear 1.474 empreses. Al conjunt de l’Estat, l’evolució és molt similar. Durant el mes de juliol es van obrir constituir 7.659 societats, només un 3,4% menys en comparació amb el setè mes de l’any passat.

Publicitat

De fet, en algunes comunitats, la creació d’empreses durant aquest juliol ha superat els nivells de l’exercici anterior. És el cas de Ceuta i Melilla (+85,7%), Cantàbria (+70,5%), Castella-La Manxa (+31%), Extremadura (+27%) i Navarra (+24%). En línies generals, les constitucions de negocis a l’Estat s’han triplicat entre abril i juliol, de 2.454 a 7.659.

Pel que fa a les ampliacions de capital, a Catalunya se n’han produït 451 al juliol, un 6,4% menys en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. A tot Espanya, el descens ha sigut de l’11,6%, fins a les 2.275. De nou, però, el nombre d’operacions registrades durant el juliol supera àmpliament les que es van veure l’abril i el maig. A Catalunya, durant els mesos d’estat d’alarma, es van produir 159 ampliacions a l’abril i 159 al maig, gairebé tres vegades menys respecte a l’últim balanç.

Malgrat tot, la crisi de la covid-19 encara segueix incrementant el nombre de concursos de creditors. A Catalunya se’n van produir 74 al juliol, un 12,2% més respecte a l’any passat. Al conjunt de l’Estat, en canvi, n’hi va haver 319, un 6,5% menys interanual.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes