Israel està fent el possible per evitar un nou confinament

"Si tothom usa mascareta, tindrem èxit"

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha assegurat aquest dijous que el seu Govern està adoptant totes les mesures possibles per evitar haver d’imposar un confinament a nivell nacional, si bé ha ressaltat que no ho descarta a causa de l’increment dels casos.

Publicitat

“Entenem que cap país amb una taxa de contagi tan alta com la nostra ha evitat el confinament, però en els esforços per contenir els problemes socials i econòmics estem realitzant tots els esforços per contenir el virus per altres mitjans”, ha explicat.

“Si tothom usa mascareta, tindrem èxit”, ha dit, abans de destacar que el Govern “ha adoptat de forma unànime la posició del ‘tsar’ pel coronavirus, Ronni Gamzu”, qui lidera en aquests moments la resposta del país a la pandèmia.

Malgrat tot això, Netanyahu ha subratllat que les autoritats “estan preparades per imposar tancaments a nivell local o nacional” si es manté el repunt de contagis, segons ha recollit el diari israelià ‘Yedioth Ahronoth’.

Netanyahu ha aplaudit a més els esforços de l’Institut d’Investigació Biològica en la cerca d’una vacuna per la Covid-19, la malaltia causada pel coronavirus, atès que està preparat ja per iniciar assajos amb persones.

Per la seva banda, Gamzu ha advertit que la taxa d’infecció per càpita a Israel és la més alta del món i ha posat l’accent que “cal seguir reduint-la”. “Hem de reduir el nombre de pacients als centenars per dia al setembre. Pot ser una tasca molt difícil, però és el nostre objectiu”, ha reblat.

El Ministeri de Sanitat israeliana ha indicat durant la jornada que en les últimes 24 hores s’han registrat 1.055 nous casos, la qual cosa situa el total en 79.275, amb 576 morts fins avui al país.

D’altra banda, ha detallat que en aquests moments hi ha 25.285 casos actius al país, inclosos 356 pacients en estat greu, dels quals cent es troben connectats a respiradores.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes