El símbol de la transició

Juan Carlos I fuig, ha decidit que això de retre comptes amb la justícia per la corrupció i els escàndols que l’han acompanyat durant tot el seu regnat és cosa de pobres. Ell marxa, escriu una carta al seu fill Felipe VI i diu: “Aquí us quedeu, jo vaig passant”.

Ell, que simbolitza la transició i la democràcia. Aquella exemplaritat, aquell honor i servei de país, ha resultat ser això: un corrupte, un personatge fosc que es va lucrar gràcies a la corona perquè tot i tenir un salari públic, palaus i tota mena de luxes volia aglutinar i aglutinar -sense declarar ni tributar- perquè era el rei de tots els espanyols.

L’emèrit, que defensava en un discurs de Nadal que la justícia a Espanya és igual per a tothom quan el marit de la seva filla protagonitzava el judici sobre la trama de frau, tràfic d’influències i evasió fiscal del cas, no retrà comptes tot i tenir les mans brutes.

Aquí el teniu, el símbol de la transició. Un corrupte a la fuga. Que poètic. Si ell és així imagineu-vos com serà el sistema que va defensar.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.