La Generalitat demana presó i multa per un jove que va empènyer un mosso al tall de Meridiana

La fiscalia demana dos anys de presó i 2.430 euros per les lesions lleus a un dit de la mà del policia

La Generalitat demana 5.300 euros de multa i indemnització i mig any de presó per un jove que va empènyer un mosso d’Esquadra l’octubre del 2019 en el tall de la Meridiana contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Segons les acusacions, cap a les 10 de la nit del 19 d’octubre el jove va ser requerit per agents, juntament amb altres persones, perquè no sobrepassessin la línia policial formada per evitar el tall de l’avinguda. Un caporal va insistir en l’ordre i va haver d’agafar una persona del grup pel braç per evitar que sobrepassés el cordó policial. En aquell moment, l’acusat va donar una forta empenta al caporal per l’esquena perquè deixés anar l’altre manifestant, i el policia va caure a terra i es va fer mal a un dit.

Publicitat

Segons els escrits, als quals ha tingut accés l’ACN, el caporal, de 50 anys, va patir una contusió al quart dit de la mà dreta amb limitació parcial de flexió i un edema, que va comportar deu dies de baixa i cinc amb una fèrula. Com a seqüela li ha quedat dolor en el dit afectat, segons la Generalitat.

Per això, la Generalitat demana sis mesos de presó per atemptat a l’autoritat, 720 euros de multa per lesions lleus i 4.609 euros d’indemnització pel caporal lesionat. La fiscalia demana dos anys de presó per atemptat a l’autoritat i 1.080 euros de multa per lesions lleus, a més de 1.350 euros d’indemnització al mosso.

Alerta Solidària remarca que tant l’acusació com les suposades seqüeles es basen en la versió dels Mossos d’Esquadra, sense que hagin aportat “cap mena de prova dels fets ni de les suposades seqüeles”. “Com tantes altres vegades, a jutges, fiscals i fins i tot a la Generalitat els hi és més que suficient una versió policial per portar a judici a la dissidència política encara que no hi hagi cap prova, amb l’únic objectiu d’atemorir als moviments populars i dissuadir de les protestes, alhora que intenta castigar econòmicament als manifestants amb multes i indemnitzacions absolutament desorbitades”, diu en un comunicat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes