El PP acusa Simón d'”atacar” el turisme

Montesinos retreu a Sánchez que es dediqui a "mirar cap a una altra banda"

El sotssecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha acusat aquest dimecres el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, d'”atacar” el turisme i ha instat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a “desautoritzar-lo” perquè les seves declaracions són “absolutament intolerables”.

Publicitat

En concret, Simón va assegurar dilluns que és millor que els ciutadans de Bèlgica no vinguin perquè és un “risc que evitem”. De la mateixa manera es va pronunciar respecte de la quarantena de 14 dies que ha imposat el Regne Unit a tots els seus ciutadans provinents d’Espanya. “Des del punt de vista sanitari aquestes decisions ens ajuden”, va recalcar.

El mateix president del PP, Pablo Casado, ja va demanar dilluns a l’executiu central que rectifiqui aquestes afirmacions perquè considera que recomanar als turistes no viatgin a Espanya “és una temeritat” per a un sector turístic “balmat per la pandèmia” i posa en perill el futur de 2,2 milions d’ocupacions.

Cridar a l’ordre

En una entrevista a Telecinco que ha recollit Europa Press, Montesinos ha afirmat que el Govern d’Espanya, en comptes de treballar per fomentar el turisme, l'”ataca” amb unes manifestacions “absolutament intolerables”. “Insto el president del govern que al llarg del dia d’avui desautoritzi el senyor Simón i defensi el turisme”, ha demandat.

Així, ha insistit que el president espanyol ha de “cridar a l’ordre” Pedro Simón perquè “no tot s’hi val”. “Hem de treballar tots junts per afavorir el turisme i reactivar l’economia”, ha manifestat, després d’afegir que les dades de l’última EPA són “terribles” i evidencien que el Govern central “no fa els deures”.

En aquest punt, ha dit que el PP “allarga la mà” al Govern de Sánchez per prendre mesures positives per reactivar l’economia i el turisme, i ha explicat que així ho recull el pla de xoc que va presentar fa més d’un mes Pablo Casado

En el cas concret del turisme, ha indicat que el seu partit aposta per estendre els ERTO fins a final d’any i fins i tot fins el primer trimestre del 2021 si cal, i que ha defensat un paquet de mesures fiscals per impulsar el sector.

Comandament únic sanitari

Montesinos ha rebutjat que el PP hagi “canviat de criteri” en relació amb el comandament únic sanitari i ha assegurat que el que no pot passar, davant els rebrots que s’han produït, és que l’executiu “passi del tot al no-res”.

“El que no pot passar és que el Govern d’Espanya defensés a peu i a cavall l’estat d’alarma i que ara miri cap a una altra banda i ni coordini ni supervisi en col·laboració amb les comunitats autònomes”, ha dit.

Per això, ha assenyalat que Casado ha presentat “un pla B jurídic” i ha ofert a l’executiu negociar aquest mes d’agost per tenir d’aquí 15 o 20 dies un “marc jurídic clar” amb el qual les autonomies sàpiguen què fer.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes