Un 60% de les residències suspenen l’actuació de l’administració durant la pandèmia

El 86,3% veu insuficients els recursos destinats per les administracions públiques per gestionar la crisi sanitària

El 60% de les residències suspenen l’actuació de l’administració durant la pandèmia, segons una enquesta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) entre els seus associats. A més, un 86,3% considera insuficients els recursos destinats per les administracions públiques per gestionar la crisi sanitària i el 92,7% asseguren que han faltat equips de protecció i tests pel personal. Sobre com han afrontat elles la crisi, el 96% assegura que ha extremat les tasques de neteja, ha aplicat protocols, format el personal i restringit les visites. El 91,5% ha creat àrees netes per a les visites i gairebé la totalitat ha aplicat els requeriments de salut per als nous ingressos.
Tot i la situació viscuda, més de la meitat de les residències creu que augmentaran les inversions en els seus centres i un 83% millorarà la disponibilitat d’equips de protecció i incrementarà els plans de formació. Majoritàriament es mostren partidàries de seguir sota el paraigües del Departament de Salut però el 74,5% denuncia la congelació de tarifes i la manca de personal qualificat.

Publicitat

Un 17,5% menys d’usuaris

L’enquesta revela que coma conseqüència de la pandèmia les residències han perdut un 17,5% dels usuaris. El 90,8% ha patit afectacions a residents durant la covid-19 i el 86,3% afectacions a les plantilles. E 92,8% de les residències va patir afectacions per estrès en els seus treballadors i d’aquestse, el 68,6% va tenir baixes laborals.

Davant de la situació actual, el 60% creu que veurà afectats negativament els seus resultats econòmics.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes