Padrós critica les alertes per no visitar Catalunya

"Si realment els hi preocupa com ho diuen el que haurien de fer és tancar fronteres, oi que no ho faran?"

Publicitat

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha assegurat que els britànics “no ho han fet millor” que els catalans i ha criticat la “hipocresia” d’alguns països europeus. En declaracions a Catalunya Ràdio, Padrós hi veu “interessos per afavorir el turisme interior” en les restriccions i avisos d’alguns països per no viatjar a Catalunya o a l’Estat. Padrós s’ha referit directament al Regne Unit i a França. “Si realment els hi preocupa com ho diuen el que haurien de fer és tancar fronteres, oi que no ho faran?”, ha dit sobre els francesos. D’altra banda, ha considerat “coherent” el tancament de l’oci nocturn i ha alertat sobre les trobades diürnes.

Padrós ha afirmat que els països que han imposat quarantenes o avisos de no viatjar a l’Estat o a Catalunya “no estan als seus països per tirar coets”. Per això, ha afirmat que el que s’hauria d’insistir a nivell europeu és a complir les mesures de seguretat, com portar mascareta, mantenir la distància interpersonal i evitar aglomeracions.

El president del COMB ha afirmat que fa falta que passin encara uns dies per veure si les mesures adoptades per frenar els contagis estan funcionant. Ha considerat que cal que funcioni el rastregi però, a la vegada, que la població “sigui conscient que no es pot relaxar” perquè aquesta situació durarà temps.

En aquest sentit, ha avalat la decisió de tancar els locals d’oci nocturn i ha afegit: “Quan dic nocturnes també podríem dir diürnes”.

Padrós ha lamentat que a vegades la societat “sembla una mica infantil” i ha fet una crida a que “no s’acaba el món” per haver de passar un estiu diferent. “No serà l’estiu de la nostra vida però no passa absolutament res. No ens morirem per això i en canvi per no fer-ho sí que hi pot haver gent que s’hi deixi la salut i la vida”, ha manifestat.

El president del COMB ha fet una crida també a la responsabilitat social perquè els professionals sanitaris també ho necessiten perquè “hi ha cansament físic i psíquic”. A més, ha apuntat que els recursos humans, especialment a l’atenció primària, estan “cenyits”. “Necessitem agafar forces perquè la tardor pot ser molt complicada”, ha manifestat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes