Cuixart i la veritat incòmoda: “La repressió” ha anat a més amb el Govern de Sánchez

Ho sento molt. Les paraules deuen anar per una banda, però per l'altra la repressió va en augment. Seríem bastant ingenus si no reconeguéssim la realitat: la repressió no té pinta d'aturar-se, sinó tot el contrari"

Publicitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, assegura que la decisió del Tribunal Suprem de revocar el 100.2 a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i obrir la porta a suspendre’l a la resta de presos “no és cap sorpresa”. “Es pensen que perquè vagin fent xantatges nosaltres renunciarem als nostres postulats i a voler ser una majoria per implementar-los? Sense acritud i amb tota la tranquil·litat del món, els dic que van molt equivocats”, sentencia Cuixart en una entrevista a ‘El Punt Avui’ d’aquest diumenge. A la mateixa entrevista Cuixart també carrega contra la Fiscalia per plantejar que els presos independentistes “necessiten tractament” i remarca que a qui n’hi cal és a l’Estat.

El president d’Òmnium també retreu al ministre de Justícia espanyol, Juan Carlos Campo, que mostrés “respecte absolut” per la decisió del Suprem sobre el 100.2 i la denegació de la semillibertat a l’expresidenta del parlament Carme Forcadell i assegura que és “una vergonya” que “aplaudeixi amb les orelles”.

“Qui necessita tractament és l’Estat”

A l’entrevista Cuixart denuncia que la fiscalia s’oposés a la concessió de permisos a Jordi Sànchez i Raül Romeva, a banda d’ell mateix, i argumentés que els calia “un tractament específic” perquè entenguessin que la independència de Catalunya s’ha de defensar dins el marc legal de la Constitució. “Aquí qui necessita un tractament de democràcia és l’Estat i els poders de l’Estat i no els presos polítics”, sentencia.

A més, Cuixart va més enllà i critica específicament el govern espanyol de Pedro Sánchez, a qui acusa de reprimir més que l’anterior executiu de Mariano Rajoy. “Si comparem, la repressió no és que vagi a menys, és que va a més”, lamenta, per afegir després que “les paraules van per un costat però l’obvietat evidencia que la repressió va en augment”.

Taula de diàleg

El president d’Òmnium també es refereix a la taula de negociació entre els governs català i espanyol i reitera que ell mai renunciarà al diàleg però remarca que “ha de ser sense condicions”. En aquest sentit, es mostra confiat que les forces polítiques catalanes “cada dia tenen més clar” que allò que es tracti en la negociació “ha de ser un diàleg sense condicions amb l’únic límit en la defensa dels drets fonamentals”. “Si no, no serà un diàleg sincer i honest”, conclou.

Escorcolls a la Zarzuela

D’altra banda, Cuixart també critica que la Guàrdia Civil hagi anat a escorcollar la seu d’Òmnium dues vegades “sense veure res il·legal” però mentrestant siguin “incapaços” de fer el mateix a la Zarzuela tot i que, com assenyala, “tothom sap que Joan Carles I tenia diners en negre”. “Confio molt que d’aquí unes dècades tothom convindrà que això és un despropòsit majúscul”, carrega.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes