El fiscal del judici a la Mesa ha d’explicar que no s’està jutjant l’independentisme

"No estem aquí davant un judici polític, no es jutgen ni idees ni ideologies"

El tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Ariche, ha defensat aquest divendres en el judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra els exmembres de la Mesa del Parlament pel procés sobiranista: “Avui no es jutja l’independentisme aquí”.

Publicitat

En l’inici del seu informe final de l’última sessió del judici per presumpta desobediència a Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó (JxSí), Anna Simó (ERC) i Mireia Boya (CUP), ha afirmat: “No estem aquí davant un judici polític, no es jutgen ni idees ni ideologies”.

Ha recordat que els programes i els estatuts dels partits independentistes no s’han impugnat mai, i que “totes les idees són legítimes mentre no col·lisionin frontalment amb el Codi Penal”, com passa amb les ideologies que impliquen odi o discriminació.

“Parlar de causa general és una expressió periodística i desafortunada”, perquè cada dia els líders polítics exerceixen la seva activitat ordinària sense traves ni limitacions del Congrés dels Diputats, dels parlaments autonòmics i dels ajuntaments, ha afegit.

També ha ressaltat que “no es jutja el poder legislatiu”, i ha defensat la separació de poders i l’obligació de complir sentències i altres resolucions de tribunals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes