El Gobierno assegura que donarà instruccions a la Fiscalia sobre el tercer grau dels presos polítics

"El govern no dirà al ministeri fiscal què ha de fer en casos concrets, només en defensa de l'interès públic"

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat aquest dimecres que la Fiscalia és autònoma en les seves decisions i que el Govern espanyol no donarà instruccions sobre si ha de recórrer el tercer grau als presos polítics.

Publicitat

“El govern no dirà al ministeri fiscal què ha de fer en casos concrets, només en defensa de l’interès públic”, segons l’article 8 de l’Estatut Orgànic, ha dit Campo durant la sessió de control al Congrés dels Diputats.

El responsable de Justícia ha insistit en aquesta idea després que el diputat de Vox Ignacio Gil Lázaro l’hagi acusat d’explicar “sopars de duro” i de no voler demanar al ministeri públic que el recorri perquè ha de “cedir al xantatge dels independentistes atès que depèn dels seus vots”.

Gil Lázaro ha recordat les paraules de Pedro Sánchez quan va dir que la Fiscalia depèn del Govern central i en aquest cas considera que “traeix el seu deure com a governant”. “Molts milions d’espanyols tenim la sospita que el govern per si mateix o a través de la fiscal general impedirà que el ministeri fiscal presenti aquest recurs”, ha apuntat.

Campo ha replicat al diputat de Vox que preguntes com la seva demostren que en aquest partit “no es creuen la separació de poders ni l’autonomia del poder judicial i el ministeri fiscal”, i que els arguments que acusen l’executiu de no voler demanar a la Fiscalia que recorri el tercer grau són “incoherents, inconnexos i erronis”.

Segons ha remarcat el ministre de Justícia, a diferència de Vox el Govern espanyol “es creu l’ordenament jurídic, la Constitució i l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal”.

Així doncs, ha subratllat que serà la Fiscalia que valorarà aquest cas concret del tercer grau als presos del procés “amb els principis d’unitat d’acció, dependència jeràrquica i legalitat”. “I ja sabrem què decideix, tranquil”, ha respost Gil Lázaro.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes