Chacón reclama ajudes per al sector turístic arran de la pandèmia

La consellera tampoc s'ha mostrat molt optimista amb les previsions turístiques

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat que les mesures adoptades pel Govern per aturar els rebrots de coronavirus suposen la redefinició de les estratègies empresarials. Per això, Chacón ha assenyalat que el sector turístic necessita ajuts directes per mantenir l’activitat econòmica i ha apuntat que l’estiu serà “molt més dolent” del que preveien. “Tot i això, preservem el mínim d’activitat que es pugui i abans de llençar totalment la tovallola, intentem optimitzar les campanyes i les mesures”, ha expressat la titular d’empresa en una visita a Port Aventura aquest divendres al migdia. Finalment, ha reconegut que les restriccions esteses a Barcelona tindran un impacte en la temporada d’estiu.

Publicitat

“A ningú se li escapa que aquests rebrots inesperats i les mesures que s’adopten per mantenir la seguretat de les persones afecten moltíssim a l’activitat, ho assumim. La meva petició més enèrgica és que calen ajuts directes a un sector que està patint moltíssim”, ha assegurat la consellera, tot i que no ha avançat quines repercussions econòmiques tindrà l’extensió de les mesures implementades de l’Hospitalet a Barcelona, dotze municipis del seu entorn, la Noguera i la resta del Segrià. Davant d’aquesta situació, Chacón ha dit que un cop rebin els ajuts demanats al Fons Europeus els destinaran al sector turístic. “Que no ens facin escollir entre la vida i l’economia, perquè les volem totes dues, i la manera de conservar-les és amb ajuts directes a un sector que està patint com mai”, ha insistit.

Pel que fa a les previsions turístiques, la consellera tampoc s’ha mostrat molt optimista. Chacón ha subratllat que és necessari prolongar totes les campanyes de promoció possibles, més enllà dels crèdit que es puguin acollir els empresaris. En concret, ha assenyalat que s’han d’allargar els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) fins a final d’any per tal d’ajudar els empresaris. “És un sector de sectors del qual en pengem moltíssim, fins i tot els sectors primaris. Si no hi ha restauració i hotels oberts els productors d’aliments també se’n veuran ressentits”, ha completat. Per tot plegat, ha apuntat que l’activitat econòmica aquest estiu serà inferior al 50%.

Hard Rock, segueix el calendari previst

A banda, la consellera d’Empresa també ha esmentat que la compra de terrenys per part de Hard Rock segueix el calendari previst i es preveu que la transacció es faci a l’octubre. Amb tot, Chacón espera que la crisi sanitària global no afecti l’operació. “Esperem que no hi hagi repercussions a l’empresa que ha de comprar, anirem veient l’evolució”, ha tancat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes