Visca la rebel·lia i mori la monarquia

Els reis no visitaran Barcelona ni Figueres aquest divendres….Dit així sembla que estigui parlant de la cavalcada de reis dels sis de gener. En cap cas, em refereixo a la monarquia Borbònica; la que rep els regals d’orient.

Felipe VI i Leticia no visitaran Catalunya, una notícia espectacular. La manca de concreció i el secretisme amb el qual s’està teixint aquesta visita, fins al punt que ni a la Delegació del Gobierno a Catalunya ni la Generalitat tenen notícies sobre quan ho farà, és fantàstic.

Potser pot semblar una anècdota, però que la Casa Reial se senti incòmode a un territori que forma part del seu regne és quelcom que cal tenir en compte. És un símptoma claríssim de desconnexió entre una corona corrupta i agressiva contra l’oposició al seu règim i Catalunya.

Hi ha una majoria absoluta que rebutja la monarquia, i n’estic segur que també és favorable a una república catalana. Però perquè aquesta opció voti opcions independentistes -perquè sense referèndum és l’única manera d’avaluar els suports- cal mostrar determinació, claredat i rebel·lia. La mateixa que va fer possible l’1-O i va regalar les imatges més imponents de la mobilització independentista. Ara bé, tornar a aquell moment no serà fàcil, sobretot quan les primeres línies inverteixen una quantitat indecent d’esforços a fer-se la traveta.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.