El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

"El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d'asseure'ns aviat. Però l'altre es troba en una direcció contrària"

Publicitat

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del Govern, ERC i JxCat, resolguin les seves diferències sobre la conveniència de celebrar-la.

“El Govern de Catalunya té dos partits diferents, un dels quals va impulsar la taula i manté la posició d’asseure’ns aviat. Però l’altre es troba en una direcció contrària. Quan sembli que hi ha acord per asseure’ns, ens asseurem”, ha dit aquest dimarts Calvo en una entrevista a RNE que ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha mostrat la disposició del Govern central per normalitzar la vida política i compatibilitzar les agendes amb el virus, que “durarà molt de temps”: “Hi haurem de conviure, no parar la resta de les metes que tenim traçades”, ha apuntat.

“Ho hem dit de debò. Mentre hem travessat l’estat d’alarma semblava que no era el moment, però ara haurem de conviure amb la normalitat política que ens obliga per convicció al diàleg i a trobar acords i asseure’ns en una taula en el moment que es plantegi”, ha afirmat Calvo.

La vicepresidenta s’ha expressat així després que la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, reclamés la setmana passada al president de la Generalitat, Quim Torra, que convoqui la reunió entre partits i entitats independentistes que va anunciar per anar “preparats” a la taula de diàleg quan es produeixi.

En aquesta línia, la dirigent sobiranista va insistir que la taula de diàleg entre els dos governs s’havia de reunir com més aviat possible al juliol, i que per això s’havien de fer aquestes reunions preparatòries, però que, més important que la data i el lloc on se celebri, és “el contingut”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes