Illa assegura que l’estat d’alarma va ser “absolutament necessari”

Diu que haver fet un confinament estricte ha permès una desescalada segura

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat aquest dissabte que la pandèmia del coronavirus no està evolucionant bé al món ja que hi ha increments diaris molt importants, i ha dit que gràcies a haver aplicat d’hora l’estat d’alarma a Espanya es va poder controlar: “Va ser absolutament necessari i seguit amb exemplaritat per la ciutadania”.

“On millor s’ha confinat, millor s’ha controlat la pandèmia”, segons ha dit el també secretari d’organització del PSC en el Consell Nacional del partit celebrat a Barcelona, i ha afegit que, en fer-se un dels confinaments més estrictes a Espanya, s’ha pogut fer una desescalada ràpida, segura i asimètrica.

Illa ha afirmat que hi ha hagut un protagonisme clar de les comunitats autònomes amb l’esforç i lideraje de Pedro Sánchez, i ha declarat que sotmetre a votació fins a sis vegades les pròrrogues de l’estat d’alarma ha estat un “exercici escrupolós de respecte a la sobirania”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes