Colau proposa pagar fins a 1.200€ al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social

Assegura que "és un preu més que raonable"

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social de l’Ajuntament, en una carta que ha enviat aquest dimarts al president d’Apartur, Enrique Alcántara, per destinar allotjaments turístics buits a famílies que viuen a pensions.

En la missiva, Colau assegura que “és un preu més que raonable”, en una proposta que té l’objectiu de donar resposta a l’emergència d’habitatge i oferir al sector turístic l’oportunitat de recuperar part de les pèrdues que han causat la crisi del coronavirus.

El consistori proposa que els contractes siguin, com a mínim, d’un any i que, a més dels fins a 1.200 euros en concepte de lloguer, l’Ajuntament assumeixi el cost de la neteja, els subministraments i el manteniment d’aquests pisos.

En declaracions a la premsa aquest dimarts, la regidora d’Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha recordat que a finals de març el Govern municipal ja va oferir 900 euros al mes per cada pis turístic que va passar a lloguer social, petició a la qual només es van acollir dos habitatges.

“Esperem que aquesta vegada hi hagi una reflexió”, ha dit Martín, que ha alertat sobre l’augment de lloguers temporals perquè alguns podrien ser fraudulents, perquè eviten les condicions més estables dels lloguers residencials.

En aquest sentit, la regidora ha demanat a la Generalitat “que canviï la llei perquè l’Ajuntament pugui inspeccionar d’ofici” i, en el cas que sigui pertinent, tramitar una sanció, i ha assenyalat que la llei actual no especifica les característiques que ha de tenir un lloguer de temporada.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes