Iceta assegura que ara no és el moment per crear un impost per a les grans fortunes

Assegura que li agradaria aprovar els pressupostos de l'Estat amb la majoria que va fer possible la investidura

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat partidari d’un impost per a les gran fortunes però posa en dubte que ara sigui el moment tenint en compte la “situació molt especial”. En una entrevista a ‘lainformacion.com’, Iceta ha afegit que no s’han d’obrir debats que després no es tanquen si el que es vol és donar “estabilitat i certesa”. D’altra banda, ha admès que li agradaria que els pressupostos de l’Estat s’aprovessin amb la majoria que va fer possible la investidura. “A mi no m’incomoda en absolut. Al revés, crec que és una majoria que hauria de tenir la voluntat de mantenir-se i eventualment ampliar-se”, ha conclòs.

Publicitat

“Si volem sostenir un estat del benestar i unes garanties socials importants hem de tenir una fiscalitat en línia dels nostres socis europeus. Ara bé, s’ha d’anar amb molt de compte amb aquestes coses. Un no pot anar canviant les regles del joc i menys quan hi ha una crisi tan important com la que tenim a les nostres mans”, ha argumentat per després recordar que “la fiscalitat a Espanya segueix sent molt inferior a la fiscalitat de la mitjana d’Europa”.

Pel que fa a Ciutadans, Iceta detecta un “cert canvi” ja que, segons ha apuntat, abans era un partit que semblava que volia disputar el lideratge a la dreta i, en canvi, avui s’està situant en una posició “més central i més moderada”. Tot i així, ha afegit que en temes de política fiscal potser la coincidència no es tan gran com amb les pròrrogues de l’estat d’alarma.

En relació al debat sobre la reforma laboral, Iceta s’ha mostrat partidari de derogar els aspectes “lesius” de l’última reforma que, segons el líder del PSC, “van desequilibrar el necessari equilibri entre les parts”. Però ha remarcat la importància de tenir un marc “el més estable possible” i ha defensat que quan es deroga després “s’ha de substituir per alguna cosa”.

“Al PSOE hi ha preocupació per la incertesa i l’estabilitat i, per tant, jo sempre he pensat que cenyir la qüestió a una derogació és d’alguna manera “enganyós”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes