ERC acusa els comuns de ser corresponsables de la “recentralització”

"Quan un les ha de desenvolupar es troba que és més fàcil exigir-ho als altres que dur-ho a terme"

La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Caula, ha acusat aquest divendres els comuns de ser corresponsables de la “recentralització” que, a parer seu, ha aplicat el Govern central durant la pandèmia amb l’estat d’alarma.

Publicitat

En la seva intervenció en el ple monogràfic de la cambra catalana sobre la gestió del coronavirus, ha recriminat als comuns que tinguin un “petit conflicte” entre reclamar coses al Govern i alhora governar a Espanya.

També ha retret al PSC que exigeixi a la Generalitat coses que depenen del Govern central, segons ella, per la qual cosa ha demanat als socialistes i els comuns que donin recursos a Catalunya en comptes de reclamar-los al Govern: “Quan un les ha de desenvolupar es troba que és més fàcil exigir-ho als altres que dur-ho a terme”.

Caula ha sostingut que no es pot analitzar amb les dades que hi ha ara com va actuar el Govern al començament de la pandèmia, perquè argumenta que la informació era limitada i que durant aquest temps s’han conegut moltes més coses.

Així mateix, ha reivindicat que ERC té “compromís i ambició” de cara a la nova etapa que s’obre després de la crisi sanitària per canviar realment la societat i ha assenyalat la necessitat de donar una resposta real a la situació actual, en comptes d’oferir pal·liatius com creu que plantegen altres grups.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes