El volum de casos de Covid-19 a Lleida comença a ser important

Descartats "de moment" els confinaments selectius

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, ha descartat “de moment” que es realitzin confinaments selectius a Lleida davant els rebrots de coronavirus a la zona, però ha demanat que la població extremi les mesures de seguretat sanitària.

En una entrevista en RAC1, la consellera ha manifestat que si continua l’ascens de contagis a Lleida, “podria arribar a demanar a la gent que es quedi majoritàriament a casa i només surti per l’imprescindible”, però ha descartat tornar a un model de fases.

Aquesta declaració de Vergés contrasta amb la del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que el dijous a la tarda va anunciar que la Generalitat estava valorant aplicar confinaments selectius en zones de Lleida.

Amb tot, la consellera ha alertat del risc que els brots de Covid-19 a Lleida segueixin creixent i derivin en un contagi major, ja que la regió ha passat de 167 positius a 325 en una setmana, 128 en les últimes hores, segons el balanç fet públic el dijous.

“El volum de casos a Lleida comença a ser important i també algunes entrades a hospitals i UCIs, i ens fa pensar que hem d’actuar i donar el missatge que no és cap broma”, ha afirmat la consellera en una entrevista aquest mateix divendres a Catalunya Ràdio.

“Hem de doblegar la corba a Lleida”, ha manifestat Vergés, que ha indicat que està en contacte amb les autoritats aragoneses perquè els veïns de la Franja no vagin a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i siguin atesos al de Barbastro.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes