JxCat i ERC demanen al Parlament que exigeixi al Govern central que situï el dèficit en l’1%

Reclamen a l'Estat que derogui la llei d'estrangeria i les reformes laborals

Publicitat

JxCat i ERC han presentat una proposta de resolució conjunta al Parlament, que demana que la cambra catalana exigeixi al Govern central que revisi l’objectiu de dèficit del 2020 per situar-lo “com a mínim” en l’1% per fer front a l’increment de despesa que ha provocat la crisi del coronavirus.

La iniciativa, que ha recollit Europa Press, és una de les que han presentat conjuntament els socis de govern en el ple monogràfic sobre la gestió del coronavirus i que es votarà divendres.

La resolució inclou reclamacions econòmiques i transferències de recursos a l’executiu de Pedro Sánchez, com que els ajuntaments puguin tenir superàvit per pal·liar els efectes de la pandèmia, també insta el Govern a reprioritzar les partides dels departaments i aprovar “una ampliació” dels pressupostos catalans amb els recursos de l’Estat i la UE.

En una altra proposta, JxCat i ERC reclamen al Govern que reconegui la tasca dels professionals del sistema sanitari durant la pandmeia, vetllar per una millora de les seves condicions laborals, i assegurar que cada centre sanitari adopti les mesures adequades per garantir el descans dels professionals.

Una altra resolució planteja la necessitat d’enfortir el sistema de vigilància epidemiològica de Catalunya i demana al Govern espanyol que treballi per “garantir la presència directa de la Generalitat en tots els àmbits de participació” de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes