Els Mossos podran fer persecucions ‘en calent’ en territori francès a partir d’aquest dimecres

La policia catalana podrà perseguir fugitius fins a deu quilòmetres dins del país veí i sempre avisant la policia gal·la

Publicitat

Els Mossos d’Esquadra podran fer persecucions ‘en calent’ en territori francès a partir d’aquest dimecres, 1 de juliol, després d’anys de reivindicacions de la Generalitat i un cop ho han aprovat els governs dels dos estats. Així, la policia catalana podrà perseguir suposats autors de delictes com homicidis, robatoris o tràfic de drogues tot i que els fugitius creuin la frontera. La patrulla catalana podrà arribar fins a deu quilòmetres dins de França i haurà d’avisar immediatament a les autoritats gal·les, que es faran càrrec de la investigació. D’aquesta manera, els Mossos ja poden perseguir delinqüents cap a Aragó i el País Valencià, des de l’any passat, i ara cap a França.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes