Els sis membres dels CDR investigats per terrorisme declaren avui

L'instructor l'investiga per formar part de l'anomenat ERT, "grup fortament organitzat i clandestí, els membres del qual clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions"

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón prendrà declaració aquest dimarts a sis membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en qualitat d’imputats per un presumpte delicte de pertinença a organització terrorista.

Publicitat

El titular del Jutjat Central d’Instrucció 6 ha reactivat la causa que investiga un grup dels CDR anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT) que pretén assolir la independència de Catalunya “per qualsevol via, inclosa la violenta”.

En la cèdula de citació d’un dels nou imputats, a la qual ha tingut accés Europa Press, l’instructor l’investiga per formar part de l’anomenat ERT, “grup fortament organitzat i clandestí, els membres del qual clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions”.

Segons García Castellón, aquest investigat coneixia “el ‘laboratori clandestí’ on es preparaven i confeccionaven diversos compostos explosius, principalment termita, que també hauria servit per emmagatzemar i dipositar per a tercers diferents precursors i substàncies químiques perilloses”.

També destaca que van participar “en els fets violents dels dies 14 i 15 d’octubre a l’Aeroport de Barcelona i la Delegació del Govern a Catalunya”, i “en els fets violents arran de la sentència del Tribunal Suprem i bloqueig de la frontera franc-espanyola” entre l’11 i 13 de novembre del 2019.

9 detinguts setembre

Durant aquesta investigació es van detenir un total de nou persones al setembre, de les quals set van ingressar en presó provisional. L’Audiència Nacional els va posar en llibertat sota fiança i amb mesures cautelars uns mesos després.

Els investigadors de la Guàrdia Civil i el magistrat instructor van posar en llibertat les altres dues persones arrestades i encara no els havien cridat a declarar. Ara compareixeran, a petició de Fiscalia, aquest dimarts per videoconferència des dels jutjats de Sabadell i Mollet del Vallès (Barcelona) a partir de les 10.30 hores, i els seguiran els altres quatre investigats, també de manera telemàtica, segons consta en la providència de citació.

Mentrestant, el jutge García Castellón i el fiscal Miguel Ángel Carballo seguiran les declaracions des de la seu de l’Audiència Nacional a Madrid juntament amb les acusacions populars.

Una de les investigades és Queralt Casoliva, que pertany a la CUP i és segona tinent d’alcalde i regidora de Festes, Participació Ciutadana, Patrimoni i Arxiu Històric, Turisme i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sentmenat (Barcelona).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes